Ontwikkeling baby’s en peuters - Kleinschalige kinderopvang XXS in Cuijk en Uden
540
post-template-default,single,single-post,postid-540,single-format-standard,theme-bridge,qode-quick-links-1.0,woocommerce-no-js,translatepress-nl_NL_formal,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,columns-4,qode-theme-ver-11.1,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1.1,vc_responsive
 

Ontwikkeling baby’s en peuters

Kinderdagverblijf Villa XXS werkt met thema’s uit de belevingswereld van kinderen aan een brede ontwikkeling van baby’s en peuters. ‘Regen’ was het eerste thema uit ons ontwikkelingsgerichte VVE-programma (Voor- en Vroegschoolse Educatie) Uk & Puk voor baby’s en kinderen in de leeftijd van 0 tot 4 jaar. Pop Puk is daarbij het speelkameraadje van de kinderen. Spraak- en taal, sociaal-emotioneel, motoriek en zintuigen, plus de eerste rekenprikkels… stuk voor stuk ontwikkelingsgebieden die op een speelse manier met Puk onder de aandacht worden gebracht.

Zelfontdekkend aan de slag
Aan de hand van de thema’s en allerlei leuke activiteiten gaan de kinderen in de groep, samen of individueel zelfontdekkend aan de slag. De eigen inbreng van de kinderen is daarbij essentieel. Plus de wisselwerking met de pedagogisch medewerkers en andere kinderen. Er zijn activiteiten voor de allerkleinsten van 0 tot 1,5 jaar, maar ook voor de dreumesen van 1,5 tot 2,5 jaar en peuters tot 4 jaar.

Wat heb je aan vandaag?
‘Wat heb je aan vandaag?’ is het thema waarmee de kinderen nu bezig zijn. De waslijn met kinderkleding hangt. Koffers worden gevuld met de vraag ‘Wat neem je mee als je op stap gaat?’ We knutselen kleding en sieraden. En natuurlijk liggen de verkleedkleren klaar voor carnaval.