Nieuwe actieve en sportieve BSO: XXS Buiten - Kleinschalige kinderopvang XXS in Cuijk en Uden
1
post-template-default,single,single-post,postid-1,single-format-standard,theme-bridge,qode-quick-links-1.0,woocommerce-no-js,translatepress-nl_NL_formal,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,columns-4,qode-theme-ver-11.1,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1.1,vc_responsive
 

Nieuwe actieve en sportieve BSO: XXS Buiten

Met ingang van schooljaar 2015-2016 start XXS kinderopvang een nieuwe BSO: XXS Buiten. Een actieve en sportieve BSO in samenwerking met onder andere JVC, Civicum en Laco. “Grote kracht van XXS Buiten is dat de kids na school actief bezig zijn. Niet alleen binnen, maar juist vooral buiten.” De BSO wordt gevestigd op sportpark De Groenendijkse Kampen en biedt sport, ontspanning, actieve workshops en educatie. De opvangdagen en -uren zijn flexibel, om in te spelen op de agenda’s van ouders.

Buitenschoolse en vakantie-opvang bieden voor groep 1 t/m 8
XXS Buiten gaat buitenschoolse en vakantie-opvang bieden voor groep 1 t/m 8. “We hadden al langer de wens om sport en andere activiteiten te koppelen aan buitenschoolse opvang. Bovendien horen we van ouders steeds vaker dat ze het ideaal zouden vinden als hun kinderen zich op een BSO actief en sportief met vriendjes en vriendinnetjes kunnen vermaken. En dus zijn we om tafel gegaan met enkele grote sportclubs in Cuijk om de mogelijkheden te verkennen. Die waren direct enthousiast!”

Sport, workshops en huiswerkbegeleiding
Het nieuwe schooljaar is voor XXS het moment om de actieve BSO te starten, aangezien alle basisscholen in Cuijk dan met het continurooster werken. “Straks zijn alle kinderen elke dag vanaf 14.00 uur uit. Dat geeft ons de mogelijkheid om op alle middagen een gevarieerd activiteitenprogramma in te plannen. De kinderen kunnen bij ons voetbal- of hockeytraining volgen of andere sporten beoefenen. Verder bieden we samen met Laco zwemlessen tijdens de BSO, tegen bijbetaling natuurlijk.” Maar niet alleen sportliefhebbers kunnen op de nieuwe BSO actief bezig zijn. “We gaan ook allerlei workshops en andere activiteiten organiseren. Denk aan koken en groene buitenbezigheden bijvoorbeeld. We vinden het belangrijk dat ieder kind zich prettig voelt en aansluiting vindt bij een of meer creatieve, sportieve en uitdagende activiteiten. Bovendien is er huiswerkbegeleiding voor kinderen uit groep 7 en 8.”

Veilig vervoer en locatie
XXS Buiten wordt gehuisvest op de sportvelden aan De Groenendijkse Kampen. Het vervoer is vanuit de BSO geregeld. “De kinderen worden op school opgehaald en zijn binnen een kwartiertje op het sportpark. Veilig en betrouwbaar.”

Kleinschalige kinderopvang
XXS – de naam zegt het eigenlijk al – staat voor kleinschalige kinderopvang. Extra small omdat juist in een kleinschalige omgeving ruimte is voor persoonlijke aandacht voor kind en ouders. Vanuit deze visie startte XXS als gastouderbureau met kinderopvang aan huis. Vorig jaar opende XXS in Cuijk-centrum de deuren van kleinschalig kinderdagverblijf Villa XXS. De individuele ontwikkeling van kind(eren) staat in het pedagogisch beleid voorop. Kinderen worden gestimuleerd en uitgedaagd. Daarnaast speelt XXS flexibel in op de wensen en agenda’s van ouders. De actieve BSO vormt hierin een logische nieuwe stap.