Hoe werkt het - Kleinschalige kinderopvang XXS in Cuijk en Uden
1261
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-1261,page-child,parent-pageid-1259,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-theme-ver-11.1,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1.1,vc_responsive
 

Hoe werkt het?

Bij het maken van de afspraak hebben we besproken op welke locatie je de pretecho gaat maken. Op de dag van de afspraak meld je je bij Villa XXS (kinderdagverblijf). We nemen eerst even een kijkje op de Villa als daar behoefte. Bij XXS To Be staat koffie, thee en water klaar en nemen we de tijd om een en ander te bespreken. De echoscopiste zal jullie hier op komen halen en meenemen naar de echokamer.

Nadat jullie kennis gemaakt hebben, zullen jullie eerst uitleg krijgen wat we precies gaan doen.

 

Om een echo te maken is het noodzakelijk dat we gel op de buik van de zwangere aanbrengen, zodat de geluidsgolven goed door de huid geleid kunnen worden. Dit zorgt voor zo scherp mogelijke beelden van de foetus. De gel die we gebruiken is op waterbasis en onschadelijk voor de huid.

De echobeelden zullen direct voor jullie te zien zijn op een groot scherm, zodat iedereen die aanwezig is alles goed kan bekijken. Natuurlijk geven we bij XXS To Be een duidelijke uitleg over wat er allemaal te zien is, en samen kijken naar de uiterlijke kenmerken van jullie kindje.

 

XXS To Be beschikt over de nieuwste apparatuur en kan daarom ook de kwaliteit van de beelden meestal optimaal laten zien. Toch kan het zijn dat het kindje niet goed in beeld gebracht kan worden, doordat het bijvoorbeeld de handen voor het gezicht heeft. Wij gaan dan samen op zoek naar een gepaste oplossing. Het kan dan bijvoorbeeld helpen om eventjes op de zij te gaan liggen of kort rond te lopen. Wanneer het dan nog niet lukt en jullie gaan we in onze agenda een nieuwe afspraak inplannen en kunnen jullie nog een keer bij XXS To Be komen.

 

De kwaliteit van de opnames hangt van nog een aantal andere factoren af;

  • de fase van de zwangerschap
  • de ligging van de placenta
  • de hoeveelheid vruchtwater
  • de huid en het onderliggend vetweefsel van de zwangere vrouw
  • de ligging van het kindje.

Deze factoren hebben we natuurlijk niet in de hand. Uiteraard proberen we altijd een oplossing te bedenken.

 

Wat is echografie?

Bij echografie wordt gebruik gemaakt van ultrageluidsgolven. Met behulp van een zogeheten transducer op de huid worden geluidsgolven uitgezonden en ontvangen. Deze golven worden door het lichaam gestuurd en teruggekaatst door de organen en verschillende weefsels. Deze informatie wordt vervolgens door het echo-apparaat omgezet in beelden op het scherm.

 

Op deze manier kunnen jullie live meekijken naar de bewegingen van jullie baby op een groot scherm. Je kunt kiezen of je 2D, 3D of zelfs 4D beelden wilt zien.

 

2D, (2-dimensionaal), is de bekendste echografietechniek, waarbij lengte en breedte als een doorsnede of coupe zichtbaar worden. Deze techniek wordt toegepast om zwart-wit doorsneden te maken. Deze beelden ken je van de echo’s die gemaakt worden bij de verloskundige.

 

3D echografie werkt hetzelfde, maar omvat ook informatie vanuit de diepte. Door de verschillende 2D beelden samen te voegen en tegelijk te verwerken, kan er daardoor een 3 dimensionaal beeld gemaakt worden. Op die manier is het mogelijk om het gezichtje van jullie kindje te zien. Het resultaat van 3D echografie geeft stilstaande beelden.

 

4D techniek kunnen we de 3D-beelden bewegend gaan bekijken, hierdoor wordt de indruk van beweging gegeven, net zoals film. Je ziet je baby dus live bewegen zoals hij of zij op dat moment beweegt binnen in je buik.

Onze kinderopvang in cijfers

Wij geven graag wat leuke getallen over onze kleinschalige opvang

31
Werknemers

Iedere dag staan ze weer klaar voor de kinderen

180
Luiers

Onze allerkleinsten verbruiken nogal wat luiers 😉

160
Fruit

Geschilde stukken fruit op een dag

120
Boterhammen

Aantal boterhammen per dag gesmeerd.

Kleine impressie