Horizontale groepen - Kleinschalige kinderopvang XXS in Cuijk en Uden
997
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-997,page-child,parent-pageid-688,theme-bridge,qode-quick-links-1.0,woocommerce-no-js,translatepress-nl_NL_formal,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,columns-4,qode-theme-ver-11.1,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1.1,vc_responsive
 

Horizontale groepen

Op kinderdagverblijf Villa XXS wordt gewerkt met horizontale groepen. Dat betekent dat kinderen van dezelfde leeftijd bij elkaar op een groep zitten.

 

 • Babygroep: van 2 maanden tot 2 jaar en 3 maanden
 • Peutergroep: van 2 jaar en 3 maanden tot 3,5 jaar
 • Plusgroep: van 3,5 jaar tot 4 jaar

 

Er zijn verschillende redenen waarom wij voor horizontale groepen kiezen:

 1. Gelijkwaardige basis
  Op horizontale groepen komen kinderen in aanraking met meerdere leeftijdsgenootjes. Dat is een ideale beginsituatie om te oefenen met sociale vaardigheden. Ze leren samen spelen, delen en rekening houden met de ander op gelijkwaardige basis.
 2. Meer ontwikkelingskansen kind
  Binnen de horizontale groepen kunnen we optimaal aansluiten op de ontwikkeling van je kind. Voor die ontwikkeling is het belangrijk om zo vrij mogelijk te kunnen bewegen. De baby’s kunnen op hun eigen groep heerlijk op de grond liggen, rollen en spelen, terwijl de peuters vrij kunnen rondlopen en bewegen. Ook de spelmogelijkheden zijn per groep op maat: de babygroep heeft bijvoorbeeld veel zachte kleden op de grond, terwijl er op de peutergroep aandacht is voor bouwen, fantasie, springen en taalontwikkeling. In onderzoek geven pedagogisch medewerkers aan in horizontale groepen de activiteiten beter te kunnen aanpassen aan de mogelijkheden van de kinderen en meer activiteiten te kunnen organiseren.
 3. Meer contact met elkaar
  Kinderen in horizontale groepen richten zich meer tot elkaar: ze praten, spelen en verkennen meer. Bovendien scoren kinderen in aparte peutergroepen zowel hoger op betrokkenheid als op welbevinden.
 1. Passend bij pedagogisch medewerker
  De pedagogisch medewerkers op de verschillende groepen, passen qua persoonlijkheid het best bij de leeftijdsgroep die hen het meeste aanspreekt. Zo houdt de pedagogisch medewerker van de babygroep van verzorgen en koesteren ; en houdt de pedagogisch medewerker van de peutergroep van kletsen, stoeien en spelletjes doen.

Onze kinderopvang in cijfers

Wij geven graag wat leuke getallen over onze kleinschalige opvang

31
Werknemers

Iedere dag staan ze weer klaar voor de kinderen

180
Luiers

Onze allerkleinsten verbruiken nogal wat luiers 😉

160
Fruit

Geschilde stukken fruit op een dag

120
Boterhammen

Aantal boterhammen per dag gesmeerd.

Kleine impressie