Gastouder - Kleinschalige kinderopvang XXS in Cuijk en Uden
416
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-416,page-child,parent-pageid-692,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-theme-ver-11.1,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1.1,vc_responsive
 

Gastouder

Je wilt graag met kinderen werken en enkele uren of dagen per week thuis of uit huis kinderopvang bieden. Maar, wat moet je regelen? Waar moet je aan denken? En waar begin je als je serieus werk wilt maken van kinderopvang?

 

Als gastouder draag je een hele verantwoordelijkheid. Kinderen een veilige thuisomgeving bieden, ruimte creëren voor individuele ontwikkeling, spelen, luisteren, opvoeden… Dat vraagt wat van je en moet bij je passen. Gastouderbureau XXS verwacht van gastouders dan ook in de eerste plaats dat zij zich herkennen in onze visie op kinderopvang. Een kind moet zich thuis kunnen voelen in het gastgezin. Een gastouder toont respect en waardering voor de individualiteit van een kind en stimuleert groei en ontwikkeling. Je biedt structuur en vrijheid, spel en rust.

 

Gastouder worden
Wat vragen wij van een gastouder? Je bent zelfstandig, verantwoordelijk en betrokken. Daarnaast heb je pedagogisch inzicht, kun je grenzen stellen en structuur bieden. Ook ben je in staat een warm en geborgen klimaat te scheppen. Voorop staat uiteraard dat je het leuk vindt om met kinderen bezig te zijn. Vraag gerust naar ons uitgebreide gastouderprofiel.

 

Opa- & oma-regeling

Steeds meer opa’s en oma’s passen een of meerdere dagen in de week op de kleinkinderen. In de meeste gevallen niet om een centje bij te verdienen, maar omdat ze graag tijd met de kleinen doorbrengen. Ouders komen ook in dat geval in aanmerking voor kinderopvangtoeslag.

 

Via gastouderbureau XXS hebben opa’s en/of oma’s de mogelijkheid om gastouderopvang te bieden voor hun kleinkinderen en kunnen vader en/of moeder aanspraak maken op kinderopvangtoeslag. Natuurlijk geldt dat niet alleen voor opa’s en oma’s, maar ook voor andere familie of kennissen die met een vaste regelmaat oppassen.

 

Kinderopvangtoeslag
Opa’s en oma’s schrijven zich via de gebruikelijke weg in bij gastouderbureau XXS. Uiteraard hanteren we daarbij dezelfde procedures en werkwijze als voor andere gastouders geldt. Ouders schrijven zich als vraagouder bij ons in en kunnen daarmee aanspraak maken op de kinderopvangtoeslag. Spaar je het financiële voordeel, op een kinderrekening bijvoorbeeld, dan heb je al gauw een aardig centje voor de kinderen weggezet.

Onze kinderopvang in cijfers

Enkele wetenswaardigheden XXS kleinschalige kinderopvang

31
Werknemers

Iedere dag staan ze weer klaar voor de kinderen

180
Luiers

Onze allerkleinsten verbruiken nogal wat luiers 😉

160
Fruit

Geschilde stukken fruit op een dag

120
Boterhammen

Aantal boterhammen per dag gesmeerd.

Kleine impressie