BLOXXS - Kleinschalige kinderopvang XXS in Cuijk en Uden
1405
post-template-default,single,single-post,postid-1405,single-format-standard,theme-bridge,qode-quick-links-1.0,woocommerce-no-js,translatepress-nl_NL_formal,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,columns-4,qode-theme-ver-11.1,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1.1,vc_responsive

BLOXXS

BLOXXS

Pas op! Prinsessenrups

Mijn eerste maand als pedagoog binnen XXS is voorbij gevlogen!

Het ene moment in gesprek met medewerkers over persoonlijke groei, het andere moment in gesprek met basisscholen om te kijken hoe we de doorgaande lijn kunnen waarborgen. Daarnaast verschillende gesprekken met allerlei samenwerkingspartners om verbinding met elkaar te zoeken.

Er zijn mooie lijnen uitgezet waarover in latere blogs meer.

De gesprekken die ik het meest waardevol vond afgelopen maand waren toch wel die met de kleine ontdekkingsreizigers binnen XXS. Vol nieuwsgierigheid en verwondering kijken kinderen naar de wereld en zorgen hiermee voor de prachtigste inzichten.

Met het aanbreken van de lente kruipen en vliegen er allerlei kleine beestjes rond. Terwijl ik een jongeman uit school haal kletsen we over van alles nog wat. Onderweg passeren we een bosje dat is afgezet in verband met  processierupsen. Vol wijsheid legt hij uit dat ik op moet letten want in die bomen zitten prinssenrupsen. 

Vol interesse luister ik naar zijn verhaal. In plaats van een irritante rups zit er ineens een magisch koninkrijk verborgen in die boom. Zouden er dan ook ridderrupsen en kastelen zijn? En hoe toveren ze dan die bultjes die je van prinsessenrupsen krijgt? Hij sluit nog af met een briljante opmerking: Ze kruipen toch gewoon onder dat lint door….

Dingen die voor ons volwassene zo logisch zijn worden ter discussie gesteld door kinderen. In sommige gevallen wellicht wat lastig, maar vaak genoeg zorgt het ervoor dat je zelf ook na gaat denken. Is onze communicatie altijd wel zo duidelijk, naar onze kinderen maar ook naar elkaar? Als de een het over een processierups heeft en de ander over een prinssenrups ontstaan er snel miscommunicaties. Echter door te luisteren ontdek je hele nieuwe zienswijzes en begrijp je elkaar en elkaars vragen veel beter. Dat maakt dat ik het werken met kinderen vol passie doe! Het mee mogen kijken door de ogen van een kind maakt de wereld een stuk interessanter.