BLOXXS WELKOM TERUG - Kleinschalige kinderopvang XXS in Cuijk en Uden
2220
post-template-default,single,single-post,postid-2220,single-format-standard,theme-bridge,qode-quick-links-1.0,woocommerce-no-js,translatepress-nl_NL_formal,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,columns-4,qode-theme-ver-11.1,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1.1,vc_responsive

BLOXXS WELKOM TERUG

BLOXXS WELKOM TERUG

Wat fijn dat we alle kinderen weer mogen ontvangen op de Villa. Enkele kinderen hebben gebruik gemaakt van de noodopvang. Voor anderen is het al een hele tijd geleden dat ze op de Villa zijn geweest. Waar de een staat te trappelen om weer te mogen komen, zal het voor een ander echt wel weer even wennen zijn.

Binnen XXS Kinderopvang vinden we het belangrijk dat kinderen lekker in hun vel zitten en zich prettig voelen in de groep. Een periode zoals deze coronacrisis brengt extra uitdagingen met zich mee. Niet alleen voor organisaties en ouders, maar ook voor de kinderen. Omgaan met veranderingen, stress en onzekerheid kunnen ervoor zorgen dat kinderen zich onzeker en onrustig voelen.

De eerste weken geven we dan ook extra aandacht geven aan de sociaal-emotionele ontwikkeling van kinderen. Een breed begrip: sociaal-emotionele ontwikkeling. Dit heeft te maken met het leren omgaan met emoties, het ontwikkelen van je persoonlijkheid, je leren inleven in anderen enz. Kortom: Jezelf leren kennen door de omgang met je omgeving.

Wat doen we dan in de praktijk precies?

Ontvangst: Ieder kind krijgt tijd en aandacht van de pedagogisch professional bij het binnenkomen. Een persoonlijke begroeting, waarmee we laten zien dat we het fijn vinden dat een kind er weer is. Er is aandacht voor verhalen van thuis, waarbij we ruimte geven voor alle gebeurtenissen en bijbehorende emoties.

Kringmoment bij de peuters: Samen in gesprek. Ook is er aandacht voor structuur en afspraken. Door gebruik te maken van dagritmekaarten wordt de dag voorspelbaar. Het geeft de kinderen houvast en zorgt daarmee voor rust.

Spelen: Door te spelen verwerken kinderen de dingen die ze dagelijks meemaken. In rollenspel zie je vaak kinderen die volwassenen imiteren. Er wordt gebeld met een speelgoedtelefoon, eten wordt gekookt en poppen worden liefdevol in bed gelegd. De komende periode zal er vanuit de pedagogisch professionals extra aandacht zijn voor deze vorm van spel. Er wordt meegespeeld en daarbij is ook aandacht voor het samenspelen met andere kinderen.

Gedurende de hele dag zorgen pedagogisch professionals ervoor dat ze beschikbaar zijn voor de kinderen. Een extra knuffel voor wie dat nodig heeft en veel samen spelen.

Om kinderen thuis ook alvast voor te bereiden is het fijn om alvast samen een tas in te pakken. Hierbij kun je dan benoemen dat de kinderen morgen weer naar de Villa mogen. Het kan helpen om in de tas ook iets vertrouwds van thuis te stoppen. Een setje droge/warme kleding is ook aan te raden in dit winterwonderland.

Samen zorgen we ervoor dat de heropening zo soepel mogelijk verloopt.

Tot morgen!