BLOXXS ONTWIKKELING - Kleinschalige kinderopvang XXS in Cuijk en Uden
2206
post-template-default,single,single-post,postid-2206,single-format-standard,theme-bridge,qode-quick-links-1.0,woocommerce-no-js,translatepress-nl_NL_formal,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,columns-4,qode-theme-ver-11.1,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1.1,vc_responsive

BLOXXS ONTWIKKELING

BLOXXS ONTWIKKELING

Alweer een hele tijd geleden dat de laatste bloxxs is geplaatst. De hoogste tijd voor een nieuwe…Hoewel de bloxxs dan alweer even geleden mag zijn, bij XXS Kinderopvang hebben we ondertussen niet stil gezeten. Daarom neem ik jullie deze keer mee in de ontwikkeling op alle vlakken.

Ontwikkeling van de organisatie

De kinderopvang is een dynamische branche. Zowel in de wetgeving als in de maatschappij wordt er veel verwacht. De branche wordt dan ook steeds professioneler. Binnen XXS Kinderopvang wachten we echter niet totdat er een nieuwe wetgeving is, maar blijven we graag een stapje vooruit denken.  Het afgelopen jaar is er dan ook veel gebeurd. Nieuwe maatregelen rondom Corona, verbouwing van de ene locatie, verhuizing van de andere locatie. Het partnerschap met Naïf en het openen van onze webshop. Ondertussen blijven we ook op pedagogisch vlak ontwikkelen en zijn we druk bezig met het aanvragen van het vinkje “VE locatie”.

Ontwikkeling van het team

Je kunt als organisatie wel op alle vlakken willen groeien, maar dat kan niet zonder het team. De bevlogenheid, betrokkenheid en enthousiasme van de pedagogisch professionals is daarbij hard nodig. Doordat we dit binnen XXS Kinderopvang zo belangrijk vinden zijn we afgelopen jaar een nieuw traject gestart. Samen met HR5 brengen we door middel van assessments alle kwaliteiten van iedereen in kaart. Zowel het managementteam als het team pedagogisch professionals doen hieraan mee. Samen gaan we ervoor zorgen dat iedereen kan werken vanuit zijn/haar kwaliteit. Alles om het werken vanuit passie en het ervaren van werkgeluk te kunnen borgen. Met plezier naar je werk gaan, dat willen we voor iedereen!

Ontwikkeling van de kinderen

Uiteindelijk gaat het allemaal om onze kleinste bezoekers. De kinderen waarvoor wij iedere dag ons uiterste best doen. We hopen dan ook dat ieder kind met plezier naar XXS Kinderopvang komt. Dat ze zich binnen een veilige en uitdagende omgeving kunnen ontwikkelen. De kleine momenten waarop een kind glundert van trots, daar doen we het tenslotte voor.

Zo ook op de babygroep waar ik afgelopen week op de grond zat. Een jongetje komt naar mij toe. In zijn ene hand een bekertje vanuit de speelkeuken. In zijn andere hand een vork. Zijn hele gezicht straalde het uit: hij had een probleem. Ik kijk eens even goed en zie in het bekertje een kropje sla, vastzitten in het bekertje. Hij kreeg het er met geen mogelijkheid uit. Ik vraag of ik hem mag helpen. Hij kijkt me aan met vragende ogen en duwt de beker nog net niet in mijn gezicht. Ik help hem een beetje en ja hoor, samen is het ons gelukt!

Zijn ogen beginnen te glunderen en een nieuw spelletje ontstaat. Hij duwt de sla terug in de beker. De vork wordt gebruikt om het extra vast te timmeren en ik mag het eruit halen. Zo gaat het een paar keer. Totdat ik een nieuw probleem creëer. Ik krijg de sla er ook niet uit, wat nu?

Maar deze jongen is niet zomaar uit het veld geslagen. Hij kijkt eens goed, probeert te peuteren, zet de vork in om het eruit te lepelen, maar niks werkt. Hij kijkt nog eens goed en loopt terug naar de speelkeuken. Trots komt hij terug met een spatel om het nog eens te proberen. Daarna gaat hij een lepel halen. Als laatste probeert hij het met een grote vork. En jawel, het is hem gelukt!! Ik geef hem een groot compliment. Het probleem is opgelost.

Dat trotse snoetje, de glunderende ogen als ik hem complimenteer met zijn oplossing……….daar krijg ik nog een hele tijd een lach van op mijn gezicht.