BLOXXS BSO WEER OPEN! - Kleinschalige kinderopvang XXS in Cuijk en Uden
2314
post-template-default,single,single-post,postid-2314,single-format-standard,theme-bridge,qode-quick-links-1.0,woocommerce-no-js,translatepress-nl_NL_formal,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,columns-4,qode-theme-ver-11.1,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1.1,vc_responsive

BLOXXS BSO WEER OPEN!

BLOXXS BSO WEER OPEN!

Hoera, de bso mag weer open!

We zijn ontzettend blij dat de kinderen weer mogen spelen, wat hebben we ze gemist! Het is fijn dat er voor iedereen weer iets meer ruimte komt en dat opvang weer mogelijk is. Daarom staat volgende week in het teken van feest. Feest dat alle kinderen weer mogen komen. We gaan spellen doen met ballonnen, hangen de slingers op en zullen leuke activiteiten organiseren.

Toch zal het behalve heel leuk, ook echt wel even wennen zijn voor de kinderen. De kinderen die gebruik hebben gemaakt hebben van de noodopvang zullen weer moeten wennen aan de grotere groepen. De kinderen die al geruime tijd niet zijn geweest moeten weer wennen aan het ritme van naar de bso gaan.

Natuurlijk doen we onze uiterste best om alle kinderen een welkom en fijn gevoel te geven.

Wat doen we op de bso

We vinden het belangrijk om te weten hoe het met alle kinderen is, en zorgen ervoor dat ieder kind de ruimte en tijd krijgt om te vertellen hoe het met hem of haar gaat. Een praatje als ze uit school komen, tijdens het fruit eten, is een vast onderdeel van ons dagritme en zorgt ervoor dat de overgang van school naar de bso soepel verloopt.

We geven de kinderen uitleg over de aangepaste regels om ervoor te zorgen dat ze begrijpen waarom sommige dingen ietsjes anders gaan op de bso. We geven kinderen nog steeds de keuze uit verschillende activiteiten, maar zullen hierbij wel monitoren dat de 1,5 meter zoveel mogelijk wordt aangehouden.

Natuurlijk zullen de vertrouwde gezichten van de BSO weer te vinden zijn op de schoolpleinen om de kinderen op een veilige manier naar de BSO te brengen.

Wat kun je thuis doen

Het is fijn als de kinderen alvast voorbereid worden op de opvang op de bso. Samen met je kind praten over de heropening en hoe een kind zich hierbij voelt, kan helpen om eventuele spanning weg te halen.

Ook voor kinderen die gebruik hebben gemaakt van de noodopvang is het fijn als ze al weten dat de groepen weer groter zijn op de bso. Ze zijn gewend aan wat rustigere dagen en het is fijn als ze niet overdonderd worden door de prikkels. Ze hebben misschien ook een aantal kinderen gemist die vanaf komende week weer op de bso zullen zijn.

Het is natuurlijk voor het team fijn om te weten hoe het de afgelopen periode met de kinderen is gegaan thuis. Mochten er bijzonderheden zijn, neem dan vooral even contact met ons op.

Samen zorgen we ervoor dat de kinderen weer kunnen genieten op de BSO, we maken er een feestje van!