BLOXXS - Kleinschalige kinderopvang XXS in Cuijk en Uden
1479
post-template-default,single,single-post,postid-1479,single-format-standard,theme-bridge,qode-quick-links-1.0,woocommerce-no-js,translatepress-nl_NL_formal,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,columns-4,qode-theme-ver-11.1,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1.1,vc_responsive

BLOXXS

BLOXXS

Een leerzame week op meerdere manieren

Het was een intensieve week vol met verrassende momenten. Allereerst was daar flink wat media- aandacht. Onlangs is RTL4 komen filmen bij XXS in Cuijk (uitzending op 20 oktober). “Helemaal gek van” en helemaal gek van werken met kinderen ben ik zeker. Daar kan ik uren vol enthousiasme over vertellen. Toch was voor de camera over je passie praten een vreemde, maar erg leuke ervaring.

Deze week kwam de eerste montage binnen.  Het was heel raar om mezelf terug te zien en horen. Normaal gesproken reflecteer ik in mijn hoofd op elk gesprek dat ik voer. Om het dan op beeld te zien maakt me nog veel kritischer. Toch vond ik het erg mooi, vooral om kinderen te horen vertellen over onze opvang. Daar doen we het voor. Blije gezichten van kinderen die zich volop ontwikkelen binnen onze opvang.Een paar dagen later kwam het VITA magazine binnen. Als organisatie zet XXS bewust in op kwaliteit. We zijn dan ook voortdurend in ontwikkeling  en baseren de keuzes altijd op kwaliteit. Dat ik daar een onderdeel van uit mag maken maakt me ontzettend trots.

Deze week ook een ouderavond gehad. Er staat een verhuizing gepland op één van onze locaties naar een prachtig pand en daar nemen we de ouders graag in mee. Een grote opkomst vol betrokken ouders. Zoals een van de ouders het omschreef: “Jullie kunnen er niet over vertellen zonder lach op jullie gezicht.” Even daarna: “Dat maakt jullie opvang ook zo goed, de korte lijnen en betrokkenheid van iedereen”.  Dat is toch het mooiste compliment dat je kunt krijgen!

Ik ben er ook van overtuigd dat dit de kracht is van XXS kinderopvang. De passie waarmee iedereen in alle lagen van de organisatie zijn werk doet.

Met diezelfde passie ben ik als trainer aan de gang gegaan met de pedagogisch medewerkers van de peutergroepen. We hebben een start gemaakt met de VVE training UK en PUK.  Spannend voor het team, maar ook voor mij als trainer. Er schoot van alles door mijn hoofd. Zou het team het een interessante training vinden en kan ik waarmaken wat er wordt verwacht? Het is een heel intensieve training waar we de komende anderhalf jaar mee aan de gang gaan. Theorie, afgewisseld met praktijkopdrachten, filmpjes en quizvragen.

 

Tijdens deze eerste trainingsbijeenkomst viel me wederom op wat een ontzettend leuk team we hebben. Wat is iedereen vol enthousiasme aan de gang gegaan. Geconcentreerd aan de slag met een geintje tussendoor. Er ontstonden ter plekke mooie ideeën om Puk een mooie plek op de groep te geven. Er vonden gesprekken plaats over activiteiten, kinderen en eigen manier van werken. Zo mooi om te merken dat iedereen naar elkaar luistert en ieders inbreng wordt gewaardeerd.

Ik ben er dan ook van overtuigd dat team XXS ver kan komen. Als je op deze manier met elkaar omgaat, openstaat om te leren en vol passie je werk uitvoert kunnen er alleen maar mooie dingen gaan ontstaan.

Deze week dus weer veel geleerd over mezelf en onze organisatie. Vol bewondering zie ik de toekomst tegemoet. Dit team gaat ons nog veel mooie dingen brengen!