BLOXXS - Kleinschalige kinderopvang XXS in Cuijk en Uden
1476
post-template-default,single,single-post,postid-1476,single-format-standard,theme-bridge,qode-quick-links-1.0,woocommerce-no-js,translatepress-nl_NL_formal,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,columns-4,qode-theme-ver-11.1,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1.1,vc_responsive

BLOXXS

BLOXXS

Samen staan we sterk!

Op het moment is het wat onrustig in kinderopvangland. Misschien dat sommige van jullie hier wel over hebben gelezen. Er zijn nieuwe wetgevingen, zoals onder andere de aanpassing kind-leidster ratio en schrappen van enkele diploma’s. Deze hebben er mede voor gezorgd dat er een tekort is aan pedagogisch medewerkers. Vooral in de grote steden is de werkdruk erg toegenomen. De banen liggen voor het oprapen en het personeelsverloop is behoorlijk groot.

Ook binnen XXS hebben we hier soms mee te maken. Het is natuurlijk erg jammer is als een collega aangeeft te vertrekken. Toch is het daarna erg fijn om te merken dat er steeds weer ontzettend leuke pedagogisch medewerkers voor de deur staan bij XXS.  Deze zijn vol enthousiasme en worden daardoor moeiteloos  opgenomen in het team.

Binnen XXS is een duidelijke taakverdeling. Waar de een zorgt voor een leuke dag voor de kinderen, zorgt de ander voor de administratieve taken. Weer iemand anders zorgt ervoor dat de toekomstplannen worden gemaakt en alles door de gehele organisatie op orde is. Iedereen zijn eigen taken, maar met z’n allen hetzelfde doel: Voor ieder kind een fijne plek.

Anders dan bij sommige andere organisaties zie ik dat binnen XXS de visie uitgedragen wordt: We doen het met z’n allen! Dat betekent dat in tijden van een ziektegolf of personeelsverloop alle zeilen worden bijgezet. Natuurlijk helpen collega’s elkaar graag indien het nodig en is er niemand te beroerd om een dagdeel mee op te vangen.  Niemand vindt het vervelend om een keer een drukke dag te hebben, maar de balans moet wel goed blijven.

Het verschil zit erin dat ik met niemand ook echt niemand bedoel. In geval van nood hoef je dan ook niet gek op te kijken als er iemand vanuit het management of directie op de werkvloer staat. Echter, daar nemen de pedagogisch medewerkers de leiding. Zij kennen de kinderen en hun behoeften namelijk het beste.

Zo zorgen we er samen voor dat alle kinderen zich thuis voelen en ouders hun kind in vertrouwen bij XXS laten. Het is erg leuk om te merken dat, hoewel het echt wel soms druk is, er ook enorm veel lol wordt gemaakt onderling. Het welzijn van de kinderen staat altijd voorop, maar er is ook aandacht voor de onderlinge sfeer. Daarbij maakt het echt niet uit of er een pedagogisch medewerker, ondersteunde medewerker, pedagoog, manager of iemand uit de directie voor je staat.

Dat maakt me ontzettend trots op het bevlogen team dat op de groepen staat.  Zonder hun passie, enthousiasme en collegialiteit zou XXS niet zo’n fijne plek zijn, maar…SAMEN STAAN WE STERK!