BLOXXS - Kleinschalige kinderopvang XXS in Cuijk en Uden
1470
post-template-default,single,single-post,postid-1470,single-format-standard,theme-bridge,qode-quick-links-1.0,woocommerce-no-js,translatepress-nl_NL_formal,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,columns-4,qode-theme-ver-11.1,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1.1,vc_responsive

BLOXXS

BLOXXS

Het zijn de kleine dingen die het doen:

Afgelopen week heb ik meegewerkt op verschillende groepen met verschillende mensen. Het is erg leuk om te zien hoe iedereen werkt, op elkaar is ingespeeld en gebruik maakt van elkaars kwaliteiten.

Een bijzondere samenwerking had ik deze week met Henry. Een leuke vent die het werk net iets makkelijker maakt. Hij was niet te beroerd om me te helpen met opruimen. Hij vond zelfs die verstopte kleine blokjes die ik niet had zien liggen. Groep, gang, toiletten, hij voelde zich mans genoeg om overal achter me aan te lopen en de nodige hulp te verschaffen. Dat allemaal met een glimlach op zijn gezicht.

Hij had er zelfs voor gezorgd dat hij helemaal was afgestemd op de kleding van XXS. We leken wel een modebewust paar! Het leuke was dat hij niet alleen mij, maar ook alle collega’s heel blij heeft gemaakt. Nu is iedereen natuurlijk benieuwd naar deze leuke vent. Met toestemming van Henry (want, ja die nieuwe AVG vraagt wel dat overal voor getekend wordt)  heb ik even een profielfoto toegevoegd. Dus….TADAAA….maak kennis met Henry:

 

 

De vrolijkheid die Henry met zich meebracht deed me ook denken aan een gezegde: “Het zijn de kleine dingen die het doen”. De pedagogisch medewerkers op de groepen doen elke dag hun uiterste best om er voor de kinderen een leuke, fijne en leerzame dag van te maken. Ik zie ze overleggen over werkzaamheden,  leerzame activiteiten voor de kinderen aanbieden, met ze knuffelen, maar vooral ook genieten.

“Al die kinderen gaan op een gegeven moment toch een beetje als ‘mijn kinderen’ voelen”, zei  onlangs iemand. Dat zie ik terug in het werk. Een trotse pedagogisch medewerker die komt vertellen dat een kind kan rollen, kruipen, lopen, praten, fietsen, klimmen enzovoorts, zorgt ook voor een lach op mijn gezicht. Iemand die vanuit passie werkt met liefde voor de kinderen, daar wordt mijn pedagogenhart heel blij van.

Om je werk met plezier te kunnen doen is het echter wel nodig dat ook de randvoorwaarden allemaal in orde zijn. Er moeten voldoende materialen aanwezig zijn, niet alleen voor de kinderen, maar ook voor de pedagogisch medewerkers. Spullen die op, of kapot zijn dienen snel vervangen te worden, zoals een stofzuiger die niet meer goed werkt. Als je de groep schoon wil houden, zodat elk kind in een hygiënische omgeving kan spelen is het belangrijk dat je hiervoor ook de materialen hebt.

Gelukkig zorgde de leidinggevende binnen XXS er voor dat Henry snel ter plaatse was om hulp te verlenen.

Het zijn de kleine dingen die het doen.