BLOXXS SPORTIEVE UITDAGINGEN - Kleinschalige kinderopvang XXS in Cuijk en Uden
1791
post-template-default,single,single-post,postid-1791,single-format-standard,theme-bridge,qode-quick-links-1.0,woocommerce-no-js,translatepress-nl_NL_formal,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,columns-4,qode-theme-ver-11.1,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1.1,vc_responsive

BLOXXS SPORTIEVE UITDAGINGEN

BLOXXS SPORTIEVE UITDAGINGEN

Sportieve uitdagingen

In mijn vorige bloxxs heb ik geschreven over de activiteiten die er binnen de Villa worden gedaan. Bij XXS BSO Buiten worden er natuurlijk ook allerlei activiteiten georganiseerd. Het bso team bestaat dan ook uit een aantal heel sportieve en creatieve pedagogisch professionals. Iedere week doen zij hun best om weer een actief programma neer te zetten voor de kinderen. De sportweken en artistieke weken wisselen elkaar af. Zo maken de kinderen kennis met diverse sporten, maken zij creatieve kunstwerken en doen leuke spellen. Ze doen nieuwe ervaringen op en ontdekken ondertussen hun talent. Zinvolle vrijetijdsbesteding, niet alleen leuk, maar ook goed voor het ontwikkelen van een positief zelfbeeld.

De creatieve spellen en uitstapjes komen voor een groot deel uit het brein van de pedagogisch professionals. Ook de kinderraad wordt gevraagd om mee te denken over activiteiten. De ideeën van de kinderen worden zoveel mogelijk ingepast in het programma. Daarnaast maken we gebruik van DoenKids. Een databank vol met activiteiten die uit te zoeken zijn op leeftijd, ontwikkelingsgebied of themawoord. Activiteiten die makkelijk bij elkaar te zetten zijn in een themaplanning. Super handig!

Onze sportspecialisten Dean en Esmee buigen zich over de sportweken en de beweegspellen. Deze zijn binnen XXS erg belangrijk. In ieder week, of het nu een sportweek is of niet, zitten beweegspellen. Bewegen is goed voor de gezondheid en het zelfvertrouwen van de kinderen. Kinderen worden gestimuleerd om dingen uit te proberen, ook als ze dat soms een beetje spannend vinden. Wat is het mooi om te zien dat een kind iets nieuws probeert en dat het dan lukt! Je ziet de kinderen groeien van trots.

Als pedagoog kom ik regelmatig op de bso. Ik vind het geweldig als een groep kinderen enthousiast naar me toe komt gelopen. Rode wangen, grote glimlach, trots vertellend wat ze zojuist hebben gedaan. Activiteiten met of zonder competitie, maar die in ieder geval zorgen voor een nieuwe uitdaging. Soms dagen ze een pedagogisch professional uit, die zich hier vol enthousiasme instorten. En tja, soms moet je daarbij zo hard rennen dat je valt en er een blauwe plek aan over houdt, maar zelfs dat houdt team XXS niet tegen.

Het inspireert om zelf thuis een sportieve uitdaging ook niet uit de weg te gaan. Mijn persoonlijke grootste “gym” nachtmerrie: touwklimmen. Als ik vroeger het lokaal binnenkwam en deze zag hangen dacht ik al: Help, dat kan ik niet.

Toch nog maar eens proberen, wie weet…de aanhouder wint zeggen ze weleens. Dus, uitdaging aanvaard! Rode wangen, grote glimlach, trots dat het is gelukt.

Team XXS gaat een uitdaging niet uit de weg, en jij…..?