BLOXXS PASSIE - Kleinschalige kinderopvang XXS in Cuijk en Uden
1760
post-template-default,single,single-post,postid-1760,single-format-standard,theme-bridge,qode-quick-links-1.0,woocommerce-no-js,translatepress-nl_NL_formal,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,columns-4,qode-theme-ver-11.1,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1.1,vc_responsive

BLOXXS PASSIE

BLOXXS PASSIE

Maakt niet uit wat je doet, maar doe het met passie

“Volg je droom”, een uitspraak die je veel tegenkomt. Een van de vele clichés uit onze samenleving. Een beetje een loze kreet, want volg je droom…hoe dan? Als ik droom van het winnen van de loterij, sportwagens, huizen met een groot zwembad, een wereldreis, een eigen onderneming beginnen, enz. is dat niet iets wat altijd per se realistisch of haalbaar is. Om bijvoorbeeld een loterij te winnen, moet je er wel aan meedoen. Aangezien ik dat principieel niet doe, zal die sportwagen toch lastig worden. Toch geloof ik wel in het principe van “volg je droom”. Niet omdat ik geloof dat dromen en werkelijkheid altijd met elkaar verenigbaar zijn. Wel geloof ik er heel erg in dat ieder mens passie in zich heeft.

Passie voor het gezin, werk of hobby. Ik hou enorm van mensen die bevlogen zijn, zelfs als ze erover praten tot je het eigenlijk niet meer wil horen. Bij clichés als “volg je droom” is dat volgens mij ook waar het om gaat. Dat je de dingen doet waar je blij van wordt, dingen die je elke dag wel zou willen doen. Daarbij is het volgens mij niet eens belangrijk of je er goed in bent. Wie bepaalt overigens wat goed en niet goed is. Het gaat er veel meer om dat je geluk haalt uit de dingen waar je mee bezig bent.

Dat ziet er bij iedereen anders uit. De mensen die mij kennen, weten dat ik mij altijd laat inspireren door mijn kinderen. Die denken nog niet na over de dingen die zij doen, ze doen het omdat ze het leuk vinden. Zingen, dansen, sporten, dieren verzorgen en experimenteren met materialen. Ongeacht het resultaat kunnen zij helemaal opgaan in een project en hier nog weken of maanden vol passie over praten.

Er zijn ook genoeg voorbeelden van mensen die, behalve dat ze dingen leuk vinden, er ook echt goed in zijn. Een inspiratie voor velen. Als ik nadenk over passie voor wat je doet moet ik ook altijd aan mijn neef denken. Als klein kind niet weg te krijgen achter zijn drumstel en nu zijn werk ervan kunnen maken. Dat is natuurlijk helemaal super. Als je zo passievol bent voor datgene dat je doet dat je er ook nog succesvol in kunt zijn. Legomasters vind ik ook een fantastisch voorbeeld, wat een bouwwerken worden daarin gecreëerd! Webinars die ik heb gevolg van mensen die vol passie praten over hun werkveld, ik kan daar echt blij van worden. Een lach op mijn gezicht als drie mannen in onze tuin plannen maken voor het bouwen van een outdoor fitnesscomplex. Als je het doet, doe het dan goed.

Als je kijkt naar werknemers zie je dit ook. De een werkt vol passie, de ander lijkt onderweg de dromen te zijn verloren. Als pedagogisch coach probeer ik bij onze pedagogisch professionals ook altijd op zoek te gaan naar hun passie. Passie voor de kinderen, het werk, een hobby. Iets waar hun hart sneller van gaat kloppen. De kunst blijft om dit dan mee te kunnen nemen in je werk. Soms ook de conclusie dat een ander pad misschien beter is. Maar altijd: Genieten van datgene dat je doet. Ik gun het iedereen: Werken met passie.

En ik….samen met Puk rij ik overal heen voor het uitoefenen van mijn passie: Pedagogiek. Op mijn werk het coachen van onze pedagogische professionals, genieten van de ontwikkeling van de kinderen en ondersteunen waar nodig. Ondertussen staat mijn hoofd zelden uit en ben ik altijd bezig met nieuwe plannen en ideeën. Dromen genoeg en ik probeer er zoveel mogelijk te volgen.