BLOXXS - Kleinschalige kinderopvang XXS in Cuijk en Uden
1614
post-template-default,single,single-post,postid-1614,single-format-standard,theme-bridge,qode-quick-links-1.0,woocommerce-no-js,translatepress-nl_NL_formal,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,columns-4,qode-theme-ver-11.1,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1.1,vc_responsive

BLOXXS

BLOXXS

Ode aan het team

Elke week probeer ik jullie via de bloxxs een inkijkje te geven in het werken  als pedagoog in de kinderopvang. Het plezier dat ik beleef met de kinderen, de kwaliteiten van alle medewerkers,  gesprekken met ouders en externe partners zijn hier een groot onderdeel van. Werk dat ik met passie doe, maar dat ik zeker niet alleen doe. Alle mensen binnen XXS zorgen ervoor dat het voor de kinderen en ouders een fijne en veilige plek is. Binnen XXS heeft iedereen zijn eigen takenpakket.

Een kleine lofzang aan al die fijne mensen met wie ik dagelijks mag samenwerken.

Op beide locaties staat een deskundig en kwalitatief sterk team elke dag klaar voor de kinderen. De pedagogisch medewerkers zijn met name verantwoordelijk voor alles rondom hun eigen groepen. Een divers team met ieder zijn eigen kwaliteiten. De betrokkenheid bij de kinderen is heel hoog, maar er wordt onderling ook fijn samengewerkt. Hard werken waar nodig en grappen maken waar kan. Natuurlijk zijn er onderling ook weleens kleine irritaties, maar die worden vrij snel opgelost. Er gaat eigenlijk geen dag waarbij ik niet ontzettend heb moeten lachen om de soms o zo droge humor.

Het team wordt ondersteund bij de algemene schoonmaakwerkzaamheden en het ophalen van kinderen bij de basisscholen door onze ondersteunende medewerker Claudia. Wat een topper, hoewel vaak op de achtergrond , ze is van alle markten thuis. Het bestellen van boodschappen, kleine klusjes die gedaan moeten worden. Ze draait nergens haar hand voor om. Niet alleen een harde werker, maar ook een heel fijne collega die zich onmisbaar heeft gemaakt en door iedereen gewaardeerd wordt.

Ook de assistent leidinggevenden horen bij dit team en werken mee op de groepen. Zij zijn de spil tussen het managementteam en de pedagogisch medewerkers. Het eerste aanspreekpunt voor zowel de managers als de pedagogisch medewerkers. Zij signaleren, sturen aan waar nodig en geven input aan het managementteam. Ook voor mij ook een heel fijn aanspreekpunt als het gaat over zaken die spelen op de groep. Samen werken we aan het uitzetten van beleid en versterken van de kwaliteit.

De locatiemanagers regelen alles rondom de dagelijkse gang van zaken op de locaties. Zij houden zich onder andere bezig met  de kind- en personeelsplanning, aansturing van het team, rondleiden van nieuwe ouders, het organiseren en begeleiden van activiteiten en evenementen en nog veel meer. Bevlogen in hun werk! Doordat zij dagelijks op de locatie aanwezig zijn signaleren en ondervangen zij heel veel. Samen met hen bekijk ik wat een locatie nodig heeft om nog net een stapje verder te kunnen komen.

Natuurlijk moet er ook iemand de overkoepelende lijnen uitzetten. Als eigenaresse is dat Sanna op het lijf geschreven. Alle overkoepelende zaken vallen onder haar bezigheden. De financiële administratie, leveranciers, gemeenten, algemene aansturing, marketing, genoeg te doen….Niet alleen een prettige werkgever die duidelijk is in wat ze voor ogen heeft, maar voor mij persoonlijk ook een hele fijne sparringpartner.

Om ervoor te zorgen dat alle neuzen dezelfde kant op blijven staan hebben wij verschillende overlegvormen. Naast team- en groepsoverleggen is er binnen XXS ook MT overleg. Het managementteam komt iedere eerste woensdag van de maand bij elkaar. We bespreken hoe gaat het op iedere locatie, met het team, kinderen en ouders. Ook kijken we terug op een aantal vraagstukken en zetten de lijnen uit voor de komende periode. Wie gaat wat doen?

Na dit doorgaans heel fijne overleg, met soms wat discussies, gaat iedereen weer volop aan de slag.

Typerend voor XXS vind ik de korte lijnen. Iedereen kent elkaar en probeert elkaar te helpen. Is er op locatie even geen manager aanwezig, dan wordt de vraag net zo makkelijk aan mij, Sanna of assistent leidinggevende gesteld. Er is natuurlijk wel een hiërarchische structuur, maar dit is in de praktijk niet zo “voelbaar”.

Dat maakt het voor mij een heerlijke plek om te werken. Autonomie waar het kan en hulp waar nodig.

Samen staan we sterk

Ik hoop nog heel lang onderdeel uit te mogen maken van deze fijne club mensen. Talenten in creativiteit, educatie, sport, verzorging, inlevingsvermogen, fantasiespel, voorlezen, organiseren, humor, en nog veel meer…..Aan mij de mooie taak om ervoor te zorgen dat iedereen met net zoveel passie en plezier bij XXS werkt. Op zoek naar ieders talent en hoe deze verder te ontwikkelen.

Inspiratie vind je in de kleinste dingen, voor mij zit dit onder andere in de passie van het team!