BLOXXS - Kleinschalige kinderopvang XXS in Cuijk en Uden
1597
post-template-default,single,single-post,postid-1597,single-format-standard,theme-bridge,qode-quick-links-1.0,woocommerce-no-js,translatepress-nl_NL_formal,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,columns-4,qode-theme-ver-11.1,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1.1,vc_responsive

BLOXXS

BLOXXS

Carnaval

De gekste tijd van het jaar is weer aangebroken. De hele omgeving verandert in een verklede, dansende, vrolijke mensenmassa. Rustige volwassenen komen ineens aanhossen in een rare outfit. Waar je normaal opgeruimde omgevingen ziet, is de ruimte vol met serpentines en confetti.

Op straat rijden de gekste wagens, overal klinkt muziek en het leven lijkt één groot feest.

Voor kinderen moet dit een vreemde gewaarwording zijn….

Kinderen reageren heel divers op carnaval. Er zijn kinderen die helemaal van slag raken door alle prikkels om hen heen. Het is dan ook belangrijk om voor hier oog voor te hebben. Niet iedereen geniet van de drukte en sommige kinderen hebben dan ook behoefte aan een rustig plekje. Zij kijken liever van een afstandje naar de polonaise dan dat ze zelf deelnemen.

Kinderen die achteraf alle serpentines oprapen en hier in rust mee willen spelen. Die niet verkleed willen gaan of geschminkt willen worden. Kinderen die zich afsluiten voor de prikkels…..en dat is prima. Kinderen, zo klein als ze zijn, kunnen heel goed aangeven waar ze wel of niet van genieten. Belangrijk voor ons als volwassenen om oog te hebben voor de signalen die kinderen afgeven.

Natuurlijk zijn er ook kinderen die helemaal opbloeien in deze drukke tijd. Vol trots komen ze hun outfit showen: “Kijk Rian, ik ben superman”. Vrolijke snoetjes die stralen in nieuwe prinsessenjurken. Ik moet ook eerlijk zeggen dat sommige kostuums totaal vertederend zijn. Een klein uiltje zorgt voor een lach op mijn gezicht en wanneer ik “Stitch” zie rondkruipen hoor ik een “aaah” over mijn lippen komen.

Ouders die de meest schattige, grappige en mooie kostuums tevoorschijn toveren. Pedagogisch medewerkers die van elke dag een feestje maken. Rondspringende kinderen die volop genieten.

Het grappige is dat ik zelf niet zo’n carnavaller ben. Ik hou een extra oogje op de kinderen die niet zo blij zijn met alle prikkels. Toch geniet ik elk jaar van de vrolijkheid van de kinderen. Dit jaar liepen we voor de eerste keer mee in een carnavalsoptocht van basisschool de Cirkel. Ondanks de kou hebben we genoten van de voorbereidingen en de wandeling.

“Ge kunt er niet omhinne, bij XXS bende nooit te jong om met sport te beginne”

En dus hijs ik me in een mal pakje en loop mee als: “De sporter die niet weet war te beginne”

Carnaval is begonnen……..