BLOXXS - Kleinschalige kinderopvang XXS in Cuijk en Uden
1591
post-template-default,single,single-post,postid-1591,single-format-standard,theme-bridge,qode-quick-links-1.0,woocommerce-no-js,translatepress-nl_NL_formal,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,columns-4,qode-theme-ver-11.1,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1.1,vc_responsive

BLOXXS

BLOXXS

Persoonlijke ontwikkeling

Talentontwikkeling is een belangrijk speerpunt binnen XXS.

Pedagogisch medewerkers kijken naar ieder kind met haar of zijn unieke kwaliteiten. Naast de groepsmomenten besteden we aandacht aan persoonlijke ontwikkeling. Activiteiten worden dan ook veel in kleine groepjes of individueel aangeboden.

Als pedagoog ondersteun ik de pedagogisch medewerkers waar mogelijk. Ondersteuning wanneer zij vastlopen in het begeleiden van een kind. Ook ondersteun ik bij de persoonlijke ontwikkeling van het team. Kijkend naar wat zij nodig hebben om verder te kunnen groeien als professional.

Net zo belangrijk vind ik mijn persoonlijke ontwikkeling. Zelf groeien om vervolgens ook anderen te kunnen helpen groeien. Ontwikkeling door werkervaring, samenwerking met professionals in de dagelijkse praktijk en reflectie.

Daarnaast probeer ik regelmatig nieuwe literatuur te lezen en lezingen bij te wonen.

Zo had ik afgelopen week een studiedag over gedrag op een mooie plek in Boxmeer. Georganiseerd door Stromenland en bijgewoond door veel samenwerkingspartners. Daarbij heb ik interessante lezingen bijgewoond over  kinderen die storend gedrag laten zien en positieve benaderingen. Sprekers als Walter Matthijs, Rene van Engelen en Rick Bloemberg zorgden voor een heleboel inspiratie.

Er zijn meteen weer een aantal boeken toegevoegd aan mijn wensenlijstje. Ideeën en ambities borrelen op. Zoveel leuke dingen om aan te grijpen en te ondernemen. Ik hoop dat iedereen kan werken met zoveel passie als ik voor mijn werk voel. Ik sta te popelen om me verder te ontwikkelen als pedagoog, als trainer en vooral als mens.

De energie door je lijf voelen stromen en alles tegelijk willen doen..

Totdat je thuiskomt waar drie sippe gezichten op je zitten te wachten. Het gaat niet goed met één van de pony’s. Gauw naar buiten, in de stromende regen, om te gaan kijken. Koliek. Dat betekent rondjes blijven lopen in de hoop dat de knoop uit zijn darmen gaat. Samenwerken op een heel ander niveau, maar met net zoveel ambitie.

Met de hele familie: wandelen, ploeteren, zorgen en hopen. Het beoogde resultaat behaald. We zijn doorweekt, maar de pony overleeft. Wat een overwinning! We hebben bijgeleerd over het boerenleven, doorzettingsvermogen en samenwerken.

Persoonlijke ontwikkeling op een heel ander niveau.