BLOXXS - Kleinschalige kinderopvang XXS in Cuijk en Uden
1436
post-template-default,single,single-post,postid-1436,single-format-standard,theme-bridge,qode-quick-links-1.0,woocommerce-no-js,translatepress-nl_NL_formal,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,columns-4,qode-theme-ver-11.1,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1.1,vc_responsive

BLOXXS

BLOXXS

Welkom terug!

De vakantie waar iedereen zo naar had uitgekeken, is inmiddels een fijne herinnering. Het nieuwe schooljaar is weer begonnen. Hoewel we nog een heerlijke nazomer hebben gehad, begint iedereen ook in het ritme te komen van school, werk en sportclubjes.

Na een vakantie is het altijd weer even wennen voor iedereen. Er zijn nieuwe kinderen in de groep, peuters zijn doorgestroomd naar de buitenschoolse opvang en als extra uitdaging zijn er soms ook nog nieuwe pedagogisch medewerkers gestart. Je kunt je wel voorstellen hoe spannend het is om in een nieuwe groep te komen. Nieuwe gezichten en daarnaast ken je de regels en gebruiken nog niet. Voor volwassenen al spannend, maar voor kinderen helemaal. Zij kunnen zich namelijk nog geen voorstelling maken van de nieuwe situatie en zich niet, zoals een volwassene, voorbereiden op eventuele veranderingen. Om ervoor te zorgen dat alle kinderen zich veilig en welkom voelen in de groep hebben we daarom in de eerste weken na de vakantie extra aandacht voor de kennismaking.

Het activiteitenaanbod is afgestemd op het leren kennen van elkaar.

ParachuteSpellen waarbij samengewerkt moet worden, extra gebruik maken van elkaars namen en op de bso hebben kinderen zich ook verkiesbaar kunnen stellen voor de kinderraad. Daarnaast is er aandacht voor de regels en gebruiken op de groep. Wat mag wel, wat doen we niet en waar liggen alle spullen? Zo krijgen de kinderen snel houvast en dat draagt bij aan de emotionele veiligheid die kinderen ervaren.

Deze houvast geven we ook aan onze nieuwe medewerkers. Hoe werken we binnen XXS, waar kun je alles vinden, wie zijn de kinderen, ouders en collega’s. Daarnaast  zoeken we naar ieders kwaliteiten liggen en wie elkaar goed aanvullen.

Voor mij als pedagoog een mooie uitdaging om hier begeleiding in te bieden en er mede voor te zorgen dat iedereen zijn plek vindt. Het enthousiasme van onze nieuwe medewerkers en het leren kennen van weer nieuwe kinderen zorgt voor positieve energie. Hard werken wordt veel lichter met een lach op je gezicht. Het maakt me enorm trots op ons team en onze organisatie!