BLOXXS - Kleinschalige kinderopvang XXS in Cuijk en Uden
1488
post-template-default,single,single-post,postid-1488,single-format-standard,theme-bridge,qode-quick-links-1.0,woocommerce-no-js,translatepress-nl_NL_formal,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,columns-4,qode-theme-ver-11.1,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1.1,vc_responsive

BLOXXS

BLOXXS

Herfstvakantie

De herfst heeft nu echt zijn intrede gedaan, de bladeren vallen en het is nat en grijs buiten.

Een mooi seizoen dat veel mogelijkheden geeft voor activiteiten met kinderen. Hoe magisch is het dat de bladeren van de bomen ineens een andere kleur krijgen. Er valt een heleboel te zien en te vinden buiten: eikels, kastanjes, bladeren, spinnenwebben. Daar hoort een kriebelbeest in waar sommige volwassene zelfs angstig voor zijn. Kinderen zien echter een prachtig kunstwerk, gemaakt door een wonderlijk beestje genaamd spin.

Een geweldig jaargetijde om met de kinderen de bossen in te trekken. Met kinderogen naar de natuur kijken, mooier wordt het niet. Vol verwondering kijken naar paddenstoelen en natuurlijk ook even stampen in de regenplassen. Met een heleboel gevonden schatten komen de kinderen weer terug. Vervolgens kunnen hier allerlei activiteiten mee gedaan worden. Een seizoen dat zich uitstekend leent om buiten naar binnen te halen. Creatief met natuur!

Het is echter ook het seizoen waarin iedereen weer moet wennen aan het andere weer. Verkoudheid en griep steekt de kop op. Dan komen er soms ook ziekmeldingen van pedagogisch medewerkers. Door de nieuwe wetgevingen en groei van de organisatie zijn wij druk op zoek geweest naar uitbreiding van het team. Wij zijn elke keer weer dankbaar dat er zoveel leuke mensen voor de deur staan die bij XXS willen komen werken. Wel is er altijd sprake van een uitwerktermijn bij de huidige werkgever. Deze periode overbruggen kan soms wel lastig zijn. Helemaal in de herfst als griep om de hoek komt kijken.

 

Dan komt er ook een nieuwe uitdaging bij. Hoe krijgen we de planning rond, zonder dat de werkdruk voor het team te groot wordt. Waar nodig spring het management team ook bij op de groepen. Zoals in een eerdere blog beschreven, we doen het met z’n allen. Uiteindelijk moeten er wel voldoende pedagogisch medewerkers op de groepen staan om alle leuke activiteiten uit te voeren. Naast de activiteiten wordt er ook veel aandacht gegeven aan ieder individueel kind. Blij zijn we dan ook met onze goede stagiaires. Extra handen op de groep zodat de kinderen die niet helemaal fit zijn ook een extra knuffelmoment kunnen krijgen.

Dan kom ik op de groep en zie de medewerkers lol maken. De kinderen komen na het buitenspelen tussen de plassen en bladeren weer binnen  in de warmte. Sloffen aan en gezellig bij elkaar in de kussens zitten om een boekje te lezen.

Heerlijk om in een land te wonen waar alle seizoenen zo’n andere sfeer met zich mee brengen.

Herfst….soms lastig, maar voor mij echt het seizoen vol creativiteit en het bieden van geborgenheid.